MA - VR: 09.00 - 17.00
ZATERDAG: 09.00 - 16.00

Chalet – Kosten

Kosten chalet: hoeveel kost een chalet nu eigenlijk echt?

Hoeveel kost een chalet? Om deze vraag goed te beantwoorden kunnen we hem het beste uitsplitsen in twee vragen. Wat kost een chalet op zich (aanschafprijs chalet)? En met welke andere kosten krijgt u nog te maken (totale prijs chalet)?

Wat kost een chalet (kosten chalet kopen)?

De aanschafprijs van een nieuw chalet kan enorm variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. De kwaliteit. De grootte van het chalet. De mate van isolatie… En onderschat ook de inrichting niet. Een chalet met een luxe keuken en twee badkamers is natuurlijk duurder in de aanschaf dan een chalet met alleen een basisinrichting.

Zelf zijn wij zeer transparant over de prijsstelling van onze chalets. Op onze website staat bij elk model de aanschafprijs duidelijk vermeld. U kunt het getoonde aanbod bovendien makkelijk sorteren op prijs. Door ‘Prijs: laag naar hoog’ of juist ‘Prijs: hoog naar laag’ te kiezen. Of door uw eigen gewenste prijsrange in te vullen.

Actuele prijzen chalets

Nieuwsgierig naar de aanschafprijzen van onze nieuwe en gebruikte chalets?

  • Bekijk ons aanbod aan nieuwe chalets
  • Bekijk ons aanbod aan gebruikte chalets

Totale prijs chalet (met welke kosten moet u nog meer rekening houden?)

Aan een chalet hebt u, net als aan een ‘gewone’ woning, ook de gebruikelijke onderhoudskosten. Dat spreekt voor zich. Daarnaast krijgt u meestal ook nog te maken met kosten voor een staanplaats. Als uw chalet op een camping of vakantiepark staat wel in ieder geval. Overigens vallen die kosten vaak lager uit dan veel mensen denken. Bij de meeste campings en vakantieparken bedragen de jaarlijkse kosten voor een staanplaats zo tussen de 1.500 en 3.000 euro op jaarbasis.

Wilt u een chalet zonder staanplaats kopen? Houd dan ook rekening met de kosten voor het transport van uw chalet naar de plaats van bestemming.

Verschillen tussen kunststof chalet prijzen en houten chalet prijzen – denk aan het onderhoud

We stipten het hierboven al even aan: onderhoud. Want qua aanschafprijs zijn er in principe geen grote verschillen tussen kunststof chalets en houten chalets . Maar iets om wel rekening mee te houden als u kunststof chalet prijzen vergelijkt met die voor houten chalets: de kosten voor het onderhoud. Over het algemeen is kunststof namelijk veel minder onderhoudsgevoelig dan hout.

Kosten chalet: goedkoop is duurkoop

Tot slot geldt voor chalets het adagium dat voor veel grote aankopen opgaat: ‘goedkoop’ zou wel eens duurkoop kunnen worden als je daarmee beknibbelt op de kwaliteit. Doorgaans is een (iets grotere) investering in kwaliteit een investering in een langere levensduur en een hogere restwaarde!