Op Koningsdag, zaterdag 27 april, zijn wij gesloten
MA - VR: 09.00 - 17.00
ZATERDAG: 09.00 - 16.00

Houten Chalet

Kan ik bij Lacet ook een houten chalet kopen?

Het is het ‘oerbeeld’ van een chalet: het houten chalet. In sommige landen heb je zelfs houten chalets om in te wonen. Daarom krijgen wij regelmatig de vraag: kan ik bij jullie ook een houten chalet kopen?

‘Houtlook’ of volledig houten chalet?

Tegenwoordig bestaat de buitenbekleding van de meeste chalets uit kunststof of aluminium en wordt hout met name gebruikt voor het ‘skelet’ van het chalet of de afwerking aan de binnenkant. Toch hebben wij af en toe nog een volledig houten chalet te koop.

Houten chalet te koop

De collectie van ons eigen merk Lacet telt twee volledig houten chalets. De Lacet Falun en de Lacet Alpine. De Lacet Falun is een gezellig houten huisje in Scandinavische stijl. De Lacet Alpine is een modern chalet, dat volledig uit glas en hout bestaat.

In het actuele aanbod op deze website ziet u of we op dit moment een van deze modellen op voorraad hebben. Is dat niet het geval? Dan kunnen we het chalet van uw keuze desgewenst ook (op maat) laten produceren in onze eigen fabriek voor chaletbouw.

Kunststof in houtlook, houten elementen in het binnenwerk

We gaven het hierboven al aan. Tegenwoordig bestaat de buitenbekleding van de meeste chalets uit kunststof of aluminium. De belangrijkste reden dat er steeds minder vraag naar (volledig) houten chalets is, is onderhoud. Kunststof en aluminium zijn simpelweg een stuk onderhoudsvriendelijker.

Wilt u desondanks toch de uitstraling van hout? Sommige kunststof chalets hebben aan de buitenkant een nerfstructuur, waardoor ze alsnog een houtlook krijgen. En ook met houten elementen in het interieur is het mogelijk om iets van het traditionele gevoel van een echt houten chalet op te roepen. Op ons showterrein in Cuijk laten we u graag persoonlijk zien wat er allemaal mogelijk is!

Houten chalet prijzen

Bij alle chalets op deze website staat de prijs gewoon vermeld. Dus ook als wij een houten chalet te koop hebben staan, ziet u direct waar u aan toe bent. Of het nu gaat om een nieuw chalet of een tweedehands houten chalet.

Houten chalet zonder staanplaats

Bent u op zoek naar een kunststof of houten chalet zonder staanplaats? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. In principe bieden wij al onze chalets namelijk te koop aan zónder staanplaats.

Houten chalets om in te wonen

In sommige landen zie je dat mensen hun houten chalet ook echt gebruiken voor permanente bewoning. In Scandinavische landen bijvoorbeeld. Hier in Nederland is dat minder gebruikelijk en kiezen we eerder voor een houten chalet als vakantiehuis.